Az Alapítványról
Hírek, információk
Eszmecsere
2007 az Orosz Nyelv Éve
2005 Magyar-Orosz Kulturális Évad
PÁLYÁZATOK
Az alapítvány díjai
Hírek, információk

   
Főoldal > Hírek, információk
Hírek, információk

A honlap szerkesztője: Gyimesi Zsuzsanna


Szervezeti változások az ELTE BTK Történeti Intézetében
2019-09-16

2019 sok újdonságot hozott az ELTE BTK Történeti Intézetének életébe.

A megújulás - mint mindig - új lehetőségeket és új kihívásokat hoz magával. Ennek egyik megnyilvánulása, hogy a Történeti Ruszisztikai Tanszék és a Kelet-Európa Története Tanszék fúziójával létrejött a Kelet-, Közép-Európa és Oroszország Története Tanszék, amelynek vezetője Dr. Juhász József lett, aki 2019 szeptemberében egyetemi tanári kinevezést kapott. Gratulálunk!

A Ruszisztikai Kutatási és Módszertani Központ közvetlen intézetvezetői irányítás alatt folytatja működését, továbbra is Dr. Gyimesi Zsuzsanna vezetésével.

Az egyetemi és kari újításoknak köszönhetően bővültek a lehetőségek a kari egységek virtuális jelenlétére. Ennek köszönhetően 2019 szeptembertől a Ruszisztikai Központnak új honlapja lett, amelyet a russtudies.elte.hu címen lehet elérni. Kérjük, érdeklődjenek továbbra is irántunk és látogassák új honlapunkat!


  

<<< Vissza a hírekhez


  

Szervezeti változások az ELTE BTK Történeti Intézetében
2019-09-16

2019 sok újdonságot hozott az ELTE BTK Történeti Intézetének életébe.

Tovább >>>
Hallottál már róla - Kutatók Éjszakája a Ruszisztikán
2019-09-15
Nyilván már hallottatok róla, hogy a Ruszisztikai Központban mindig nagyszerű programok vannak a Kutatók Éjszakáján. Idén a programokat arra a kérdésre fűztük fel, hogy Hallottál már róla? Ha igen, gyere el, ha nem, akkor pedig azért gyere el szeptember 27-én!
Tovább >>>
Metodikai szombat 2019 szeptember
2019-09-14
2019 első őszi, orosztanároknak szóló metodikai szombatjára 2019. szeptember 21-án 13 órától kerül sor a Ruszisztikai Kutatási és Módszertani Központban.
Tovább >>>
Megunhatatlan a Moszkva nem hisz a könnyeknek
2019-09-12

Vlagyimir Menysov Oscar-díjas alkotása jó választás volt a szeptemberi ruszisztikai filmklub évadnyitásához. Mindenkit elvarázsolt a film – akár először, akár másodszor, akár sokadszor látta.

Tovább >>>
Szeptemberi színház - Ványa bácsi
2019-09-07
A Ruszisztikai Központ Színház Odüsszeiája szeptemberben a váci Dunakanyar Színház és a dunaújvárosi Bartól Béla Kamaraszínház koprodukciójában bemutatott Ványa bácsi-ra kalauzolta el az érdeklődőket.
Tovább >>>